image-normal.jpg

Sain ilokseni tehdä naapurin kaimalle tilaus kakun. Täytteet vaniljaista ja persikkaa. Päällys vaaleanpunaista marsipaania ja sokerimassaa. Itse en ihan tyytyväinen mutta toivottavasti kelpaa ja olis maistuvaa.Olen saanut myös tänäviikonloppuna nauttia harvinaisessa herkustaneli yksin olosta kotona. Miesväki suuntasi mökille viettämään kahdenkeskeistä aikaa.

Kotiinpäästyäni ja talon hiljennyttyä skumppapullon aukaisu ja saunaan illan päätteeksi. Illalla kakun täyttö ja naapurikanssa maailmanparannusta. On outoa olla kotona yksin... Nautin kyllä koko ajan edestä siitä ei ole epäilystä, mutta silt aikaa hiljaista. En siis ole todellakaan ollut vuosiin ihan itsekseni. Silloin kun mies on ollut muutamat kerrat kertausharjoituksissa, mutta siitä on vuosia. Ihmisellä pitäisi olla oikeus myös olla ihan itsekseen! 

Pitää varmaan asiasta älähtää ja ehdottaa että saisikos olla kotona yksin!

Ajatuksissani on kovasti pyörinyt nainen joka viimeviikolla sai sairauskohtauksen ja menehtyi. Nainen oli minua vuodenvanhempi .( siis alle neljänkymmenen) Tutustuin häneen työpaikallani, hän oli opiskelijana. Hän oli mukana opiskelijana päivätoimintaporukassa, jota pidän vammaisille aikuisille kerran viikossa. En siis voi sanoa että tunsin hänet  juu tunsin mutta en tuntenut. Elämän yhtäkkiä katkeaminen, nuorella iällä saa miettimään elämän rajallisuutta. Selvästi peilaan sitä itseeni kun niin samanikäisiä olimme. Niin ahkera ja auttavainen, iloinen, reipas, puhelias, hän oli kuin kala vedessään meillä töissä. Kaikista opiskelijoista ei vo sanoa samaa. Olemme puineet työyhteisössä moneen kertaan tätä odottamatonta tapahtumaa. Ei halua edes kuvitella millaista se on hänet oikeasti tunteneille läheisille  .:(

Tänä iltana saan tavata sattumalta ihmisiä jotka hänet oikeasti tuntevat. Illanistujais syntymäpäivät, jossa varmasti illan mittaan puheet siirtyvät tähänkin aiheeseen. Ihmistenhän täytyy jollainlailla purkaa tuntemuksiaan. Ja turvallisessa kaveriporukassa varmasti näin myös tulee käymään.

Odottamatta ja yhtäkkiä ilman ennakko soittoa.....